24 May 2011

hasil hunting lepas berniaga di loken ipoh 22 may 2011

beberapa barang yang baru dapat alhamdulillah 


set cawan dan teko rosa tanpa tudung ... 


tureen rosa 
 tureen dumex saiz besar 
 oval plate meakin biru 
 beberapa pinggan luar negara england............ 

teko aladin ntah bunga apa 

18 May 2011

salam terima lah hasil hunting yang tak seberapa ...

salam baru baru nie paklang cuti apa lagi so hunting la barang nak berniaga dekat loken.. now barang payah nak dapat dah kalau dapat pun harga dah tinggi..

hasilnya :





13 May 2011

salam cuci mata ajer...

salam ini serba sikit koleksi paklang yang tak seberapa .. umpama secebis kertas 




 diatas adalah kotak pemberian rakan masa pergi hunting sesuai bg deco antique 



ini pulak pinggan makan kopitiam yang sukar ditemui lagi warna coco.. made in japan 



ini lah pinggan kopitiam biru made in iron stone japan 




ini koleksi paling digemari.. 



 masih ingatkah pada mainan ini zaman kanak kanak kita dulu.. 




 mercun tahun 1930 


]
  tahun 1960 




piring mencari kawan lemon tea 




 sama jugak yang ini 




 ini koleksi jb yang lain saya dah jual ambil simpan sebiji dari setiap yang saya jumpa dari hunting



 sunshine 



 kopitiam lagi .. 





 antara koleksi sunshine ku akan bertambah lagi .. amin 




 koleksi stoneware ku 


 flow blue ... 



 vantage plate 



 pinggan belanda 

jb hijau...