13 May 2011

salam cuci mata ajer...

salam ini serba sikit koleksi paklang yang tak seberapa .. umpama secebis kertas 




 diatas adalah kotak pemberian rakan masa pergi hunting sesuai bg deco antique 



ini pulak pinggan makan kopitiam yang sukar ditemui lagi warna coco.. made in japan 



ini lah pinggan kopitiam biru made in iron stone japan 




ini koleksi paling digemari.. 



 masih ingatkah pada mainan ini zaman kanak kanak kita dulu.. 




 mercun tahun 1930 


]
  tahun 1960 




piring mencari kawan lemon tea 




 sama jugak yang ini 




 ini koleksi jb yang lain saya dah jual ambil simpan sebiji dari setiap yang saya jumpa dari hunting



 sunshine 



 kopitiam lagi .. 





 antara koleksi sunshine ku akan bertambah lagi .. amin 




 koleksi stoneware ku 


 flow blue ... 



 vantage plate 



 pinggan belanda 

jb hijau... 

2 comments:

  1. pak lang...set lengkap tu bunga dia mmg rare...susah nak dapat...so simpan la.....creamer ada tudung meakin mmg payah nak jumpa kat mesia...tak tau mcm mana leh sesat kat pak lang....anyway nice collection

    ReplyDelete
  2. pak lang...yg piring biru tu...bukan blue flow...yg d tag blue flow tu...

    ReplyDelete