28 Sep 2011

keris pandai sarah @ saras untuk dijual.

salam hasil kali ini paklang  masukkan mata  keris pandai sarah 3 lok dimana dalam kamus warisan 3 lok digunakkan oleh pahlawan pada dulu kala  


keistimewaannya : besi lama dan masih untuh  sesuai untuk membuat koleksi 


harga  RM 350 





27 Sep 2011

hasil carian barangan antik memberi nostalgia bertaut kembali

ini ada lah hasil saya hari ini pada 27 september 2011.. 


vase tembaga dan dulang tembaga berkaki 


pelekat tin susu cap junjung yang di belakang ada gambar burung untuk koleksi zaman dulu ...


tin sign board jenama ubat gadis hong kong 



kendi antik ..


tekat antik jati diri negeri perak 


piala lama antik 

salam paklang kini kebali...

salam sudah lama rasanya saya tidak update bog saya ini.. dek kerana sibuk hunting barang lama dan banyak sgt yang dapat tak sempat rasanya masukkkan ... kini saya kembali semoga kia gembira bersama

8 Jul 2011

tureen antik untuk dijual rm 170 tidak masuk pos ...

salam disini paklang uploadkan gambarnya ... berminat hubungi paklang 0195479661
condition seperti dalam gambar

16 Jun 2011

barang tembaga nak let go semua sekali

salam barang tembaga dulang 21 inci dan dulang 19 inci dan satu tepak sireh semua rm 400 ajer ....



15 Jun 2011

pinggan bunga kangkong biasa

salam menjamu mata kawan kawan pml barang ini akan berubah tangan pada kak azian imran ratu kangkong

teko cinonet

salam asyik kawan kawan dok tayang perdana teko cinonet ini kali paklang nak tayang jugak sekadar kongsi ajer ... selamat menjamu mata nostalgia lama kembali bertaut


tureen for let go..

salam ini tureen baru dapat memandang duit pun mandang jual ajer la ... sapa nak mesej paklang k 0195479661





24 May 2011

hasil hunting lepas berniaga di loken ipoh 22 may 2011

beberapa barang yang baru dapat alhamdulillah 


set cawan dan teko rosa tanpa tudung ... 


tureen rosa 
 tureen dumex saiz besar 
 oval plate meakin biru 
 beberapa pinggan luar negara england............ 

teko aladin ntah bunga apa 

18 May 2011

salam terima lah hasil hunting yang tak seberapa ...

salam baru baru nie paklang cuti apa lagi so hunting la barang nak berniaga dekat loken.. now barang payah nak dapat dah kalau dapat pun harga dah tinggi..

hasilnya :





13 May 2011

salam cuci mata ajer...

salam ini serba sikit koleksi paklang yang tak seberapa .. umpama secebis kertas 




 diatas adalah kotak pemberian rakan masa pergi hunting sesuai bg deco antique 



ini pulak pinggan makan kopitiam yang sukar ditemui lagi warna coco.. made in japan 



ini lah pinggan kopitiam biru made in iron stone japan 




ini koleksi paling digemari.. 



 masih ingatkah pada mainan ini zaman kanak kanak kita dulu.. 




 mercun tahun 1930 


]
  tahun 1960 




piring mencari kawan lemon tea 




 sama jugak yang ini 




 ini koleksi jb yang lain saya dah jual ambil simpan sebiji dari setiap yang saya jumpa dari hunting



 sunshine 



 kopitiam lagi .. 





 antara koleksi sunshine ku akan bertambah lagi .. amin 




 koleksi stoneware ku 


 flow blue ... 



 vantage plate 



 pinggan belanda 

jb hijau...